Boekpresentatie Tussen de Dijken

Op zaterdagmiddag 16 april vindt om 14.00 uur de feestelijke boekpresentatie plaats van Tussen de Dijken. Herinneringen aan het Ambonezenbosje in de Reitsemazaal van Centrum Kabzeël in Appingedam.

In dit kleurrijke boek hebben schilder Maike van der Kooij en ik samen herinneringen van de Molukse gemeenschap aan Woonoord Carel Coenraadpolder tot leven gebracht in woord en beeld. We zochten oud-bewoners thuis op of wandelden samen met hen al pratend door het bosje. Geïnspireerd door hun verhalen schilderde Maike een serie panelen en portretten die allemaal zijn afgebeeld in dit boek. Ik schreef over de geschiedenis van het woonoord, de oud-bewoners en hun persoonlijke herinneringen. Grafisch ontwerper Mariët Visser bracht woord en beeld samen.

Tussen de Dijken wordt uitgegeven door Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage Groningen. Tijdens de bijeenkomst zijn de boeken te koop en zullen wij ze signeren. Het boek is nu al te bestellen via de website van Uitgeverij Passage of bij de boekhandel.

Maike van der Kooij, links, en Marjan Brouwers rechts op de dijk bij Ambonezenbosje