Tussen de Dijken lenen?

Tussen de Dijken is echt een boek voor de openbare bibliotheek lijkt mij. Gelukkig is het boek te vinden bij verschillende bibliotheken. Inmiddels staat de aanschafinformatie van Biblion online en kunnen bibliotheken het boek volop bestellen! Wil je het boek graag lezen en is het nog niet in jouw bieb te vinden? Dan kun je het natuurlijk een aanschafsuggestie doen. Wie weet bestellen ze het dan en kun je het toch lenen.

Dit zegt Biblion over Tussen de Dijken:

De persoonlijke geschiedenis van een groep Molukkers die noodgedwongen in Nederland moesten wonen. ‘Tussen de dijken’ beschrijft in woord en beeld de herinneringen van de groep Molukkers die in de CC-polder in Groningen woonden van 1953 tot 1961. Het leven van de volwassenen was zwaar, de barakken waren klein en koud en de belofte dat ze na zes maanden terug zouden keren werd niet ingelost. Toch maakten ze er samen het beste van en vormden ze een hechte gemeenschap. In onderhoudende stijl geschreven. Met schilderijen en tekeningen die Maike van der Kooij maakte naar aanleiding van de verhalen.

Hopelijk gaan veel biebs het boek bestellen naar aanleiding van deze informatie. Gezien het aantal reserveringen in mijn eigen bieb zou dat geen gek idee zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.