Boeken

Schrijven doe ik mijn hele leven al. Sinds 1992 ben ik schrijver van beroep. Eerst in loondienst bij Nationale-Nederlanden en ING Bank en sindsdien 2000 als zelfstandige schrijver voor mijn eigen bedrijf: Bureau Brouwers. Mijn eerste boek verscheen in 2007 en ging over middeleeuwse kastelen. Bijgaand een overzicht van mijn verschenen werk, maar eerst wat er nog aan zit te komen!

Zonderland

Zonderland is het tweede deel van mijn Leegland-trilogie. Ik heb de smaak van de dystopieën te pakken en neem de lezers weer mee naar toekomstig Nederland! De roman is eind augustus 2023 verschenen bij Uitgeverij Passage. Het boek is nu ook te koop als e-book, onder andere bij Libris, Bol en Amazon. Meer weten? Houd dan mijn speciale Leegland-site goed in de gaten voor nieuwtjes.

Zicht op Kastelen & Ren, Janina, ren!

Mijn eerste twee boeken schreef ik samen met Jeannette van Ditzhuijzen: in 2007 Zicht op Kastelen, een boek over kastelen in Nederland en in mei 2016 verscheen onze roman Ren, Janina, ren!, een verhaal dat zich in Polen afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoofdpersoon in Janina Katz, een Joods meisje van tien jaar dat op de vlucht slaat voor de nazi’s en er alleen voor komt te staan. Geen verzonnen verhaal, maar gebaseerd op de herinneringen van Janina zelf. De roman is uitgegeven door Ron Smit van LM Publishers in Edam.

Leegland

Leegland begon als feuilletonverhaal in 2015. Ik liet het verhaal liggen, begon een paar keer opnieuw en in 2020 was het boek af. Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage bood aan het te lezen en kreeg het manuscript op 15 maart 2020 in zijn mailbox. En hij zag de potentie van het verhaal meteen dus eind oktober hebben we samen met trots Leegland gepresenteerd.

Tussen de Dijken. Herinneringen aan het Ambonezenbosje

Samen met schilder Maike van der Kooij maakte ik Tussen de Dijken: een boek waarin we de herinneringen van de Molukse oud-bewoners van de CC-polder in woord en beeld tot leven brachten. Dit boek is een gezamenlijk kunstproject waaraan Maike en ik drie jaar hebben gewerkt. De oud-bewoners hebben ons daarbij steeds warm ontvangen en geholpen. Vanaf 16 april 2022 is het boek verkrijgbaar en ook dit keer is Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage de uitgever. Voor het grafisch ontwerp van het boek is Mariët Visser verantwoordelijk.

Andere boeken en verhalen

Vorig zomer schreef ik een kort verhaal voor de tweede klimaatbundel die Johan Klein Haneveld samenstelt. Deze bundel gaat ‘Welkom in de broeikaswereld’ heten en verschijnt op 2 september 2023 bij Uitgeverij Macc tijdens de Fantasticon IV. Mijn verhaal heet Toen het water kwam en speelt zich af in het Amsterdam van voor Leegland.

Tussen de bedrijven door schreef ik ook enkele korte verhalen, bijdragen aan bijzondere uitgaven en een jubileumboek.