Marjan Brouwers

Ik ben Marjan Brouwers, woon en werk in de stad Groningen. Van beroep ben ik schrijver van interviews, columns, brochures en andere teksten voor allerlei opdrachtgevers. Dat doe ik sinds september 2000 als zzp’er onder de naam Bureau Brouwers. Ik ben getrouwd met Thomas Ietswaart en samen hebben we twee dochters (Rozemarijn en Laura) en drie katten: Lizzy, Bella en Kees.

Van Groningen naar Den Haag en weer terug

Ik ben geboren in 1963 in het Groningse dorp Midwolde, zat op de middelbare school in Leek en ging op mijn 18de Engels studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn studie deed ik van alles en nog wat: lesgeven, vertalen, redigeren en administratief werk totdat ik eind 1992 aan de slag kon als redacteur en bladenmaker. Niet in Groningen, maar in Den Haag, waar onze dochters zijn geboren. Ik werkte er bij Nationale-Nederlanden en een paar jaar later verkaste ik naar ING Bank in Amsterdam. In 2000 besloten we terug te gaan naar Groningen. Thomas vond hier een vaste baan en ik heb toen mijn tekstbureau Bureau Brouwers opgericht.

Bekijk je deze website liever met een donkere achtergrond? Klik dan op het maantje rechtsonder!