Molukse zomerstorm

Wat was het weer een mooie avond in Finsterwolde op zaterdag 6 juli. Op die dag, uren voordat Oranje in actie kwam, bereidde de Culturele Werkgroep Stefanuskerk de jaarlijkse thema-avond voor. Dit keer in samenwerking met de Molukse gemeenschap uit Appingedam. Maike van der Kooij en ik waren er te gast om te vertellen over ons boek. Het werd, ondanks de zomerstorm, een warme, mooie avond.

Eigenlijk was het de bedoeling van de werkgroep om de Molukse avond te organiseren op het grasveld voor de Stefanuskerk in Finsterwolde. Een passende plek, omdat het ook gelegenheid gaf om samen een bezoek te brengen aan de Molukse kindergraven. Hier liggen een aantal kinderen die al jong in het Ambonezenbosje zijn overleden. Maar de weersverwachting was nogal heftig, dus is het evenement verplaatst naar de theetuin en B&B Goldhoorn: een prachtige locatie even buiten het dorp.

Er was live muziek en natuurlijk was er een overheerlijke Molukse maaltijd voor de circa 50 gasten. Er was een inleiding, er was muziek en er was veel gezelligheid. De leden van de werkgroep waren allemaal in mooie Molukse kledij gestoken en hadden verder een prachtige expositie ingericht over het verhaal van de komst van de Molukkers naar Nederland en hun onvrijwillig verblijf.

Tijdens de maaltijd mochten Maike en ik nog iets vertellen over ons boek Tussen de Dijken, dat we samen met de gemeenschap hebben gemaakt. Maike vertelde over hoe ons project tot stand is gekomen en ik las een paar passages voor. Na afloop konden mensen een exemplaar bij ons kopen en laten signeren.

Het was een geweldig mooie avond en bij thuiskomst bleek Oranje ook nog eens door naar de halve finale. Een geslaagde dag en opnieuw voelden Maike en ik ons weer zeer welkom. Foto’s van de werken van Maike uit het boek zijn de komende tijd te zien in de Stefanuskerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.