Op pad met RTV Noord

Het is nu woensdag, tien over acht, en als alles goed is gegaan bij de drukker komen de boeken vanochtend aan bij Uitgeverij Passage. Natuurlijk ben ik er dan bij om de eerste boeken te zien! Of om aan ze te ruiken (vers drukwerk ruikt zalig).

10.00 uur: de boeken zijn gearriveerd!

Maar liefst twee pallets vol Tussen de Dijken staan bij Uitgeverij Passage op de stoep. En wat zijn ze mooi geworden!

10.30 uur: mooie stapel

Ondertussen heeft grafisch ontwerper Mariët Visser ook een stapel boeken bij Anton opgehaald. Ook erg blij met het resultaat!

11.00 uur: op weg naar het Ambonezenbosje

Op weg naar het Ambonezenbosje, waar RTV Noord tv-opnamen gaat maken van vier oud-bewoners. Maike en ik zijn er ook bij voor de radio-uitzending van Noordmannen direct daarna. En dan mag ik morgen nog even langskomen in de studio.

12.00 uur: Opnamen

12.00: Maike en ik komen aan in het Ambonezenbosje, waar vier oud-bewoners (Wim, Rudy, Engel en Anitha) al uitgebreid zijn gefilmd en geïnterviewd voor een RTV Noord-reportage die morgenavond wordt uitgezonden. Iedereen zit gezellig in de zon te genieten van de lunch die Wiebe en Erik van de Noordmannen hebben meegebracht. Terwijl zij hun apparatuur in orde brengen vindt er in het bosje een gezellige reünie plaats. Ik hoor weer nieuwe verhalen langskomen, bekende anekdotes en mooie herinneringen. Een warme, hartelijk samenkomen: het is alweer een poosje geleden dat we elkaar hebben gesproken: in november tijdens de expositie van Maikes schilderijen of zelfs langer geleden, toen het boek nog helemaal moest worden opgestart en we de eerste gesprekken voerden.

Te zien en te horen op RTV Noord

Morgen, donderdag 13 april, vanaf 18.00 uur zijn de tv-opnamen te zien op RTV Noord. De radio-uitzending van de Noordmannen staat gepland op zondag 24 april, van 8 tot 10 uur. Deze middag was hoe dan ook een prachtige aftrap van de lancering van ons boek. Maike & ik zijn helemaal blij. Morgen meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.