Welkom in de broeikaswereld

Klimaatverandering is een thema dat ons allemaal aan gaat. Deze zomer zien we het weer gebeuren: bosbranden, extreme temperaturen of juist teveel regenval. 27 Nederlandse SF-schrijvers hebben hierover nagedacht en schreven een kort verhaal voor de bundel Welkom in de Broeikaswereld, die is uitgekomen bij Uitgeverij Macc. De bundel is een initiatief van Theo Barkel en Johan Klein Haneveld.

Ik heb ook een verhaal bijgedragen: Toen het water kwam. Dat verhaal speelt zich af in de Amsterdamse Archipel en is een prequel van mijn vorige roman Leegland.

In mijn romans Leegland en Zonderland is het al flink misgegaan met het klimaat. Kunnen we het tij nog keren? Of wordt het nog veel erger. Ik kijk ernaar uit om alle verhalen in deze bundel te lezen. Ik heb mijn exemplaar al binnen!

De bundel is hier te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.